luni, 18 octombrie 2010

Placinta cu mere


Ingrediente:
- 1,5-2 kg mere
- 2 oua
- 1 pahar zahar si inca 4-5 linguri dupa gust
- 1 pahar ulei
- 1 plic praf de copt
- faina ca pt chec
- 1 pahar de lapte sau apa minerala
- putina scortisoara

Merele:
Se dau merele pe razatoare si apoi se pun pe foc cu 4-5 linguri de zahar (dupa gust) si se amesteca continuu pana se coc si capata o consistenta moale si o culoare maronie, apoi se adauga scortisoara.

Foile:
Ouale, zaharul, uleiul, laptele/apa minerala se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga praful de copt si faina, obtinandu-se astfel o coca moale (aproape ca la chec).

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna jumatate din coca in tava si se intinde bine si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt putin, astfel incat sa fie putin tare, se pun merele si restul de aluat, apoi se baga inapoi in cuptor si se lasa pana se coace si foaia de sus.

0 soapte:

Trimiteți un comentariu