miercuri, 27 august 2014

Ghirlande din material textil

De ce aveți nevoie:
  • material textil imprimat;
  • panglică;
  • foarfecă;
  • cretă de croitorie;
  • ață;
  • ac;
  • bolduri;
  • carton.
Cum procedați:
Pasul 1:
Cumpărați 3-4 tipuri de materiale cu diferite imprimeuri. Nu aveți nevoie de mai mult de un metru pătrat din fiecare. Dacă nu doriți să alocați bani suplimentari acestui proiect, uitați-vă cu atenție la ce aveți prin casă. Puteți folosi tricouri, rochii sau pantaloni vechi, atâta timp cât sunt într-o stare bună. Evitați țesăturile moi, precum lycra.
ghirlanda ornamentala
Sursă foto: Pinterest
Pasul 2:
Realizați un șablon pentru a putea decupa toate steagurile la aceeași dimensiune. Pentru asta aveți nevoie de o bucată de carton, tăiată sub formă de pătrat, cu latura de circa 25 cm (mărimea steagurilor o stabiliți în funcție de lungimea ghirlandei). Odată realizat pătratul, pliați-l la jumătate, apoi rotunjiți colțurile la unul din capete cu ajutorul foarfecii. Aplicați apoi șablonul pe bucățile de material și decupați cât de multe steaguri aveți nevoie. Atenție! Fiecare steag are două fețe, deci dacă stabiliți că veți face o ghirlandă cu 10 steaguri, va trebui să tăiați 20 de bucăți de material. Dacă vă este mai ușor, desenați forma șablonului cu cretă de croitorie pe fiecare țesătură în parte. Întotdeauna lucrați pe spatele materialului!
ghirlanda ornamentala
Sursă foto: Pinterest
Pasul 3:
Odată tăiat materialul prindeți cu bolduri bucățile, două câte două. Țesăturile trebuie poziționate pe spate.
ghirlanda ornamentala
Sursă foto: Pinterest
Pasul 4:
Cu ajutorul unei mașini de cusut, prindeți bucățile de material între ele, două câte două. Dacă nu aveți așa ceva prin casă, puteți festona steagurile de mână. Nu vă stresați prea tare dacă nu vă pricepeți la cusut. Amintiți-vă că lucrați pe spatele materialului! Odată realizat, fiecare steag va fi întoars pe față și nimeni nu va știi dacă vi s-a înnodat ața tivind.
ghirlanda ornamentala
Sursă foto: Pinterest
Pasul 5:
După ce ați tivit toate steagurile, nu vă mai rămâne decât să le întoarceți pe față și să le prindeți de panglică, la distanțe egale unele de altele. Înloc de panglică puteți folosi un cordon sau puteți confecționa unul cu ajutorul mașinii de cusut.

ghirlanda ornamentala diy

Sursa:http://diybazaar.ro/ghirlande-din-material-textil/

0 soapte:

Trimiteți un comentariu