miercuri, 4 mai 2011

Chant eclair


Blatul:
- 8 oua
- 1 praf de sare de lamaie
- 8 lg zahar
- 8 lg faina

Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, pana se obtine o spuma tare. Se incorporeaza treptat galbenusurile si faina, amestecand usor, de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor (preincalzit, ca la orice alta prajitura de altfel), la foc mijlociu timp de 30 min.

Crema:
- 3 oua
- 4 lg cacao
- 16 lg zahar
- 8 lg faina
- 1 L lapte
- 200 g margarina

Se amesteca ouale cu cacaua, zaharul, faina, apoi se toarna laptele, putin cate putin. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa. Margarina se freaca spuma si se adauga peste acesta crema racita, treptat.

Siropul:
- 1 cana zahar
- 2 cani apa
- 1 fiola esenta de rom

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar cand s-a racit, se pune esenta de rom.

Blatul se insiropeaza, se intinde crema, deasupra se pune un strat de frisca batuta (200 ml) si se presara cacao sau ciocolata rasa fin. Prajitura poate fi decorata cu visine din compot sau oricare alte fructe si se taie bucati.

0 soapte:

Trimiteți un comentariu