marți, 3 mai 2011

Tort de mere cu zahar ars


Crema:
- 450 g zahar
- 1 L lapte
- 8 oua
- 3-4 mere
- 1 plic zahar vanilat
- putin unt si dulceata de cirese sau visine

Intr-o cratita se pun 150 g zahar si se ard pe fundul si pe marginile acesteia. Separat se sparg ouale, se amesteca putin (pana se omogenizeaza), se adauga laptele, restul de zahar si zaharul vanilat si se amesteca.
Se taie merele in jumatati (scobite si decojite), se pune in mijlocul fiecarei jumatati cate un varf de cutit de unt si cate o cireasa/visina din dulceata (daca e in casa), se pun in cratita si se lasa putin, apoi se adauga laptele si se da LA CUPTOR, pe baie de aburi, cu focul mic (la inceput, dupa care se poate da focul mai tare), pana se incheaga.

Pandispanul:
- 4 oua
- 4 lg. zahar
- 4 lg faina

Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si se adauga galbenusurile. Dupa care se adauga faina si se amesteca prin rasturnare (pentru a nu se inmuia albusurile).

Se adauga pandispanul astfel obtinut, peste crema si se baga din nou in cuptor. Dupa ce se scoate se da la rece si se serveste urmatoarea zi. Se poate orna cu frisca, dupa plac.

0 soapte:

Trimiteți un comentariu