miercuri, 4 mai 2011
Foi cu gem, miere si lamaie
Blatul:
- 150 g zahar
- 1 ou
- 3 linguri lapte (sau apa)
- 2 linguri miere
- 30 g margarina
- 400 g faina
- 1 lg-ta bicarbonat
Se amesteca toate ingredientele (fara faina) pe baie de aburi, pana se obtine o pasta, apoi se adauga faina. Coca se imparte in 3 foi (foarte subtiri), care vor fi coapte pe fundul tavii.
Crema:
- 150 g margarina
- 200 g zahar
- 200 g lapte
- 2 lg gris
- 1 lamaie
Se freaca margarina cu zaharul. Separat se amesteca, pe foc, laptele cu grisul, iar cand se raceste, se adauga untul frecat si zeama de la o lamaie.
Dupa prima foaie, se pune un strat de gem (de preferat de prune), se pune a doua foaie, apoi crema si ultima foaie.
Glazura:
- 150 g zahar
- 3 lg apa
- 2 lg cacao
- 50 g margarina
Aceste ingrediente se fierb si se toarna deasupra.
[imi cer scuze pentru calitatea imaginii]
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 soapte:
Trimiteți un comentariu