miercuri, 5 ianuarie 2011

Tort cu crema de banane si vanilie


Aluatul:
- 8 oua
- 10 lg zahar
- 10 lg faina
- 1/2 praf de copt
- 4 lg cacao
- 1 varf de cutit de sare de lamaie sau putina zeama de lamaie

Se bat albusurile tare cu zaharul si lamaia, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt stins. Se unge un vas rotund, se rastoarna aluatul si se da la cuptor.

Crema:
Se poate face in 2 feluri: ori pe baie de aburi, dupa care crema se va amesteca cu margarina, ori in felul urmator:

- 1 litru de lapte
- 1 pachet de margarina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 10 lg faina
- 1 cana zahar
- 1 esenta de vanilie
- 2-3 banane (pt doritor)
(- frisca)

Se amesteca faina cu zaharul + cel vanilat, apoi se adauga treptat laptele pentru a evita aparitia cocoloaselor. Se pun pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se ingroasa.
Exista posibilitatea ca, incepand sa se ingroase crema, sa apara totusi cocoloase. In acest caz, se ia crema de pe foc si se amesteca bine pana ce sunt framantate toate, apoi se reaseaza pe foc.
Dupa ce s-a racit crema, aceasta se separa in 2 (in cazul in care doriti ca una dintre creme sa aiba gust de banane). Bananele se piseaza bine si se incorporeaza in 1/2 din crema.
In cealalta jumatate se adauga o esenta de vanilie si se amesteca bine.
Pentru a obtine o crema mai.. cremoasa, se poate incorpora si frisca in ambele creme.

Aluatul se taie in 2 si se insiropeaza (sirop: se pun 2 cani de apa cu 6-8 lg zahar pe foc pana se topeste si se lasa la racit). Se pune un strat de crema intre cele 2 aluaturi si unul deasupra, apoi se acopera totul cu frisca (si se decoreaza dupa placere).

0 soapte:

Trimiteți un comentariu