miercuri, 5 ianuarie 2011

Placintele


Foietaj

Ingrediente:
- 1/2 kg osanza
-1 kg faina
- 2 oua
- 4 linguri otet
- aproximativ 2 cani de apa
- sare

Din cantitatea de osanza se ia o lingura nu prea plina si se pune separat, iar restul se framanta pe planseta cu o cana de faina si se da la rece (30 min).
Separat se face o coca din 3 cani de faina, oua, apa, otet, osanza oprita, se impacheteaza si se da la rece (30 min). Se scoate coca, se intinde, se unge cu o parte din primul aluat, se impacheteaza si se da iar la rece (30 min). Operatiunea se repeta de inca 2 ori, apoi se intinde coca si se taie in patrate care se pot umple cu: magiun, branza, cascaval, carne, mere rase si coapte, etc.
Se aseaza in tava si se dau la cuptor ( pot fi unse cu ou inainte de a fi bagate in cuptor sau presarate cu zahar dupa ce sunt scoase).

0 soapte:

Trimiteți un comentariu