miercuri, 9 aprilie 2014

Despre mirodenii


Eu m-am oprit din a folosi amestecuri de condimente pentru diverse chestii, cat si Secretul gustului sau orice altceva pentru mancaruri.

Mi-am luat toate ingredientele separat si pun din ele dupa cum consider eu. Pe fiecare plic (orice firma) scrie pentru ce este indicat sa il folositi, iar pe cele de la Galeo aveti si reteta. Pana va obisnuiti cu gustul si mirosul fiecaruia, e bine sa va ghidati dupa acele instructiuni.
Acum ca vine vara, o sa gasiti parte din ingrediente verzi si le puteti lua asa, pentru un gust si o aroma mai puternica.

Nu ezitati sa folositi si ingrediente de care nu ati auzit, deoarece pot da un gust mult mai bun mancarii dvs.

Eu deocamdata am folosit: (in afara de clasicele marar, patrunjel, piper) busuioc, oregano, tarhon, cimbru, boia (iute/dulce), piper alb, rozmarin, curry, chili. Urmeaza sa mai fac cateva experimente.

Am gasit in piata sa cumpar cimbru uscat. Chestia e ca acest cimbru are si seminte si o sa pun acele seminte intr-un ghiveci, in speranta ca o sa creasca. La fel intentionez sa iau si busuioc, marar si patrunjel (deocamdata atat). Exista si plicuri cu seminte si acum e perioada in care se pun in pamant.

Va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru, deoarece acele amestecuri contin si alte ingrediente care nu prea fac bine organismului.

0 soapte:

Trimiteți un comentariu