duminică, 6 aprilie 2014
Orez cu surimi
Ingrediente:
- o conserva de porumb
- un borcan (800g) de mazare
- un ardei rosu
- doua pachetele de surimi
- jumatate (sau mai mult) de orez cu bob lung
- 3-4 morcovi
Se fierb surimiile cateva minute (nu le scoateti din ambalajul individual ca se vor desface). Se scot din apa si din ambalaj si se pune zeama de la o lamaie peste ele.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. (Eu am folosit apa de la surimi la fiertul orezului)
Se taie morcovii si ardeiul bucatele si se pun in tigaie la calit in putin ulei . Cand s-au inmuiat, se adauga mazarea, orezul si porumbul. Se poate adauga putina apa (de la orez sau surimi) daca este nevoie (ori ca se lipeste mancarea de tigaie, ori ca e prea uscata compozitia). Surimi se feliaza si se adauga peste restul mancarii.
Este o mancare simpla si rapida, avand in vedere ca mazarea si porumbul sunt prefierte, iar surimiile se fierb foarte rapid.
Spor la gatit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesanta reteta. O sa o incerc si eu.
RăspundețiȘtergere